Tel.: +36 - 30 / 990-9481 bleroablakcegled@gmail.com

Fogalommagyarázat

Műszaki paraméterek
Kapcsolat felvétel

Hibásműködtetés gátló:

Megakadályozza a véletlen átállítást nyíló üzemmódból bukó üzemmódba (lehetetlenné teszi a buktatást a szárny nyitott állapotában).A szárny megvezetésével biztosítja az ablak biztonságos működését, továbbá elősegíti a szárny könnyed behajtását buktatott állapotból zárt állapotba, kizárva a szárny és tok közötti súrlódás lehetőségét. Ez a biztonsági elem alapáras tartozéka az általunk kínált Aluplast ablakoknak.

Párkányfogadó / zp:

Záróprofil, az ablakok aljához rögzíthető, profil anyagú, a párkánycsatlakozást segíti elő.:

Toktoldó

A profil anyagából készül, közvetlenül csatlakoztatható a tokra, a tok szélesítésére / magasítására szolgál, alkalmazható redőny előkészítéshez, hézagpótláshoz, stb.

Vasalat

A vasalat azokat a szerkezeti elemeket jelenti, amelyek az ablak működését biztosítják. A biztonságért is a vasalat felelős, valamint a szerkezet terhelhetősége is nagyrészt ettől függ. Ide tartozik a hibásműködtetés-gátló is.
Ma már ez is alapfelszereltségnek mondható, és egyre elterjedtebb a “biztonsági vasalat” is. Ebben az esetben a vasalat megoldásai nagyobb biztonságot nyújtanak betörés ellen.
Létezik rejtett vasalat is, ebben az esetben a vasalati elemek egyáltalán nem láthatóak az ablakon. Ez esztétikai szempontból jelent előnyt.

Üvegezőléc

A profil anyagából több formában készül, szerepe az üveg rögzítése a profilhoz.

PUR hab

Szigetelőanyag, a fal és a nyílászáró szerkezet közti rés tömítésére, szigetelésére szolgál.

Rejtett soroló

Soroló profil:        Több szerkezet egymás mellé való illesztéséhez szükséges, pl.: erkélyajtó és a mellette lévő ablak.

Dilettációs/merevített soroló

Nagy méretű üvegfalaknál, szalagablakoknál 4 m-ként a dilatációs mozgás miatt. Befoglaló mérettől függően bejárati ajtó(k) és üvegfalak összeépítéséhez. A beépítés módjától függően különböző méretű toktoldó profilok felhasználása is szükségessé válhat.

Leggyakrabban előforduló alkalmazási terültek:
• A nyílászáró kávás falnyílásba történő beépítésekor,
• Sorolt szerkezetek mögötti válaszfal csatlakozás esetén,
• Az ablak- vagy ajtótokra ráforduló utólagos hőszigetelés esetén.

Kérjen előzetes ingyenes felmérést

Amennyiben nem tud méreteket adni az ajánlatkéréshez

Elérhetőségek

Telefon

+36 - 30 / 990-9481

Email

bleroablakcegled@gmail.com

Cím

2700 Cegléd, Damjanich u. 6