Tel.: +36 - 30 / 990-9481 bleroablakcegled@gmail.com

Fontos információk

Általános tudnivalók - javaslatok
Kapcsolat felvétel

Árak összehasonlítása

Árajánlatok esetében nagyon fontos, hogy ne csak az árat nézze!!! Törekedjen arra, hogy azonos műszaki tartalmú ajánlatokat hasonlítson össze!.

Példák:
Egy fix ablak árát nem lehet összehasonlítani egy bukó-nyíló ablakéval.
Az azonos méretű, azonosan nyíló ablakok közül, a jobb hőszigetelésű valószínűleg drágább.

Csak szakemberrel!!!

A nyílászárók cseréjét soha ne bízza a “szomszéd ismerősére” aki egyébként ezermester.
Ez a tevékenység ugyanúgy szakembert igényel, mint bármi más.

Garancia

Ha a beépítés után bármilyen rendellenességet tapasztal, nyugodtan hívja vissza a kivitelezőket, hiszen az még garanciális, így kötelesek a hibát elhárítani.

Téli vásárlás

Általában igaz, hogy télen az építőiparban uborkaszezon van, ezért ilyenkor nagyobb kedvezményeket lehet kiharcolni a forgalmazóktól. Ez egy komplett családi ház esetében akár több százezer forint is lehet!!!

Felkészülés az ablakcserére

Minél nagyobb hely legyen a cserélendõ ablakok közelében (minimum 1,5-2 méter),ezen kívül ajánlott a parkettát,bútorokat letakarni. Társasházban pl. faliújságon keresztül értesítik a lakótársaikat a felújításról és az azzal járó zajról stb-rõl ezáltal sok esetleges kellemetlenséget elkerülhetnek vele

Várható megtakarítás a nyílászárók cseréjével

Összehasonlítva a régi, egyszerû üvegezésû és huzatos ablakokkal, az ablakfelületekre vonatkozva a hõveszteség a régi érték akár az egy negyede alá is csökkenthetõ. Önmagában egy kompett lakás ablakcsere kb 15-30% megtakarítást is eredményezhet.

Nyitásirány meghatározása

Minden nyílászáró esetén a zsanér a mérvadó hogy melyik oldalon látható ,ha befelé nyíló bentrõl nézve bal oladon a zsanér akkor balos ,ha jobb oldalon akkor jobbos az ablak,ajtó nyitásiránya. Kifelé nyíló szerkezetek esetében kintrõl nézve ugyanez a mérvadó.

Árajánlat kérés

Megrendelés elõtti felméréshez szükséges tudnivalók:

A külsõ homlokzaton a régi ablakok szélesség és magasság mérete a legszükségesebb az ajánlat elkészítéséhez. Fontos hogy megrendelés esetén mindenképp szakember mérje gyártásba a készülõ nyílászárókat hogy azok mérete a legoptimálisabb legyen.

Beépítési mélység fogalma

A beépítési mélység az ablakprofil vastagságát jelenti,minél vastagabb egy profil annál nagyobb a stabilitása valamint jobb a hõszigetelése. Ajánlott érték 70 mm-es beépítési mélységû (5 légkamra).

A mûanyag ablakok szinválasztéka

Alapesetben fehér, de létezik kívül szines-belül fehér, és kívül-belül szinesben is. Továbbá több féle színben is lehet kérni a megrendelt nyílászárókat ezen belül a legnépszerûbbek a fahatású szinek (aranytölgy,dió,mahagóni) de más színekben is mint kék,zöld,bordó stb is választhatóak.

Üvegezés

Ideális üvegezés a modern nyílászárók esetében:

Lehetõség szerint minél kissebb hõveszteségû üvegezés melynek tényezõjét a “k” vagy “U”érték mutatja,minél kissebb annál kevesebb lessz a hõveszteség.Ajánlott érték a k=1,0W/m2. Fontos ezen kívül a nyílászárók komplett szigetelésére is rákérdezni melynek tényezõjét a profil (tok,szárny) és az üveg együttesen adják meg.

Anyagválasztás

Nyílászáró anyagának kiválasztása

A mûanyag ablakok és ajtók kíváló hõ és hangszigetelésüek és a késõbbiekben festést nem igényelnek.

Nyílászárók tervezése és engedélyeztetése.

Mivel a homlokzati nyílászárók az épületek arculatát jelentõsen meghatározzák, fontos gondolnunk arra, hogy az új mûanyag ablak,ajtó megfelelõen illeszkedjen a környezetébe. Különösen fontos ez társasházak, illetve mûemlék jellegû épületek esetében mivel itt sokszor elõfordul hogy annak megváltoztatása nem engedélyeztethetõ.

Tokba való beépités

Régi fatokba is lehet beépíteni mûanyag nyílászárót bontás nékül, de kérdés, hogy érdemes-e?
Beépíthetõ ugyan,de nem javasoljuk mivel elég sok hiba lehetõségre adhat okot a késõbbiek folyamán ami nem javítható,ezen kívül a régi fatok teljesen el nem tüntethetõ,le nem takarható. Az új ablakokat,tartozékokat,munkadíjat ugyanúgy kifizeti mint bontás-beépítés esetén ami viszont 30-35 éves élettartamra szól egyedül a javítást,festést spórolhaja meg régi tokba építésnél ami ugyan nem kevés összeg. Ön szerint megéri ezen spórolni és kockáztatni?

Résszellõzõ alkalmazása

A lényege hogy a nyíló és a bukó közötti félállásba helyezve a kilincset a nyílászró résnyire kinyílik ezáltal a szellõzést biztosítja a nélkül hogy a lakás kihülne. Ezáltal a friss levegõ bejutásán kívül alacsonyabb lessz a belsõ páratartalom ami segít elkerülni a penészesedést. Télen naponta többször javasolt a használata.

Hangszigetelés az ablak üvegeknél.

A többrétegű üvegezések esetében az alap hangszigetelési érték 32-34 dB,ami igény akár tovább fokozható akár 51 dB-ig is. Viszonyítás képen néhány érték: átlagos emberi beszéd 20dB, autók belső zajszintje 76-78 dB, autóriasztók 110 dB, fájdalomküszöb 120 dB.

Idő igény

Mennyi idő elteltével szilárdul meg a pur hab ablak,ajtó beépítés után?

Ez jócskán függ az időjárási viszonyoktól is (hőmérséklet,páratartalom stb) valamint hogy téli vagy nyári purhabot használunk, de kijelentehtő hogy a teljes és biztos kötés 24 órán belül létrejön azaz a pur hab megszilárdul.

Hagyományos ablakok korszerűsítése 

A történelmi stílusú lakások gyönyörű,azonban rosszul szigetelt ablakain szökik el a fűtési energia akár 30-40%-a. A nyílászárók cseréjével az energiaköltségek 15-30%-kal csökkenhetnek. Ezen kívül otthonosabbá,komfortosabbá is tehetjük az ablakcserével a lakásunkat.

Miért párásodik az ablak?

Az ablak felülete többnyire hidegebb általában , mint az épület falának belső felülete. Emiatt, ha a belső levegő páratartalma amikor elér egy szintet – akkor a belső levegő nem tud már több vizet megkötni -, és a pára először az ablak üvegén, mint a leghidegebb felületen lecsapódik

Nyílászárók hőszigetelése.

Épületeink hőveszteségének nagy része, 35-40%-a a nyílászáró szerkezeteken keresztül jön létre,főképp ezért is érdemes az elöregedett ablakokat új korszerű (műanyag,fa) nyílászárókra kicserélni. Fontos szempont még a kicserélt nyílászárók esetében az esztétikai hatás is. Természetesen minden épületnek megvan a maga saját stílusa, jellege, minden vásárlónak saját ízlésvilága, igénye, ezek figyelembe vételével kell kiválasztani, ajánlani az adott nyílászárót, ajtót, ablakot.

Kérjen előzetes ingyenes felmérést

Amennyiben nem tud méreteket adni az ajánlatkéréshez

Elérhetőségek

Telefon

+36 - 30 / 990-9481

Email

bleroablakcegled@gmail.com

Cím

2700 Cegléd, Damjanich u. 6